The abyss

De mest populære håndværksfag – og hvad de laver

Der findes rigtig mange håndværkerfag, og man kan uddanne sig til rigtig mange. Det kan derfor godt være svært at finde rundt i som privatperson, og det kan være svært at holde helt styr på, hvad der egentlig er hvad. Dette vil vi her hos Bermudaproject.dk gerne hjælpe lidt med, og derfor har vi lavet en artikel, der beskriver de mest populære håndværksfag samt hvad de laver. Vi håber, at du vil læse med!

Tømrer
Tømrer er et rigtig populært fag inden for håndværk, og det udgør en stor del af de samlede håndværkere i Danmark. Tømrere, eller snedkere, arbejder mest med trærelaterede opgaver, men kan også sagtens udskifte for eksempel døre og vinduer. Det er tømreren, du ringer til, hvis du for eksempel skal have lavet et nyt skur eller noget i den retning.

Glarmester
Glarmesteren er ham, der har at gøre med vinduer. Du har helt sikkert set en bil eller varevogn køre rundt med vinduer på siderne, og det er en glarmester. Glarmesteren er ham man ringer til, hvis man skal have nye vinduer. Nu tænker du sikkert, at glarmesteren kun kan være dig behjælpelig, hvis du kun ønsker helt almindelige vinduer, men faktisk kan de også sagtens sætte vinduer i i en lidt højere kvalitet. De kan altså hjælpe dig med rigtig mange ting, hvis du har behov for det.

VVS
Hvis vi tager udgangspunkt i en VVS’er fra Århus, så er det en, der hjælper dig med blandt andet vandrør, hvis de toilet går i stykker, vandskader eller brusenichen. Nogle vvs’ere fra Århus udfører også lidt mere avancerede opgaver som for eksempel omkring oliefyre og så videre. Der er mange VVS’ere i Århus og faktisk i hele Danmark, og det er et marked, der er hård konkurrence. Derfor kan det være svært for nogle at finde en kompetent person til at lave ens opgave. En vvs-mand kendes også som en blikkenslager. Læs mere om vvs århus her.

gartnerAnlægsgartner
En anlægsgartner er en gartner, der hjælper med ting i folks haver. Det kan være at designe et nyt landskab i haven. Lægge fliser eller måske plante et nyt træ. Der er mange opgaver, som en anlægsgartner kan løse, og ofte planlægger de noget arbejde, som der så efterfølgende bliver udført.

Murer
En murer sørger for at bygge huse og mure andre ting, hvor der er mursten involveret. Mange af hos har helt sikkert stået i en situation, hvor vi har manglet en til at klare murerarbejdet for os, og det er altså her, hvor en murer kan behjælpelig med mange ting.

Elektriker
Elektrikerfaget adskiller sig en smule fra andre fag, fordi at der er strøm involveret. Det er ikke så meget med at save og så videre men mere om at sørge for, der er strøm i folks huse. Et spændende fag!