The void

Drømmer du om at blive udlejer?

I dagens Danmark, hvor internettet har en hel del magt, men samtidigt også giver helt ufatteligt mange muligheder for private, er det oplagt at udvide sin horisont en anelse og samtidigt gavne pengepungen igennem udlejning af et værelse eller en hel lejlighed.udlEt fantastisk flot, rødt tag på et gammelt hus.

Sagen er nemlig den, at de fleste danske boligsider tilbyder udlejning af bolig fuldkommen gratis på deres side. Dette skyldes helt konkret, at siderne med udlejning af boliger baserer sig på, at deres brugere har noget at vælge imellem.

Derfor er der absolut ikke nogen grund for udlejningssiderne til, ikke at gøre det så nemt som overhovedet muligt, at tilmelde sin bolig som udlejer.

Hvordan kommer jeg i gang?

Hvis du har en smule viden omkring lejeloven allerede, er det ikke sikkert at du behøver gøre ret meget mere end at oprette dit boligopslag og komme i gang med at finde den helt rigtige lejer.

Er du ikke alt for skarp på den, kan du dog med fordel kigge forbi lejeloven lige her. Med denne bliver det nemlig nemt og overskueligt, at finde ud af, hvordan du helt konkret kan udarbejde din lejekontrakt til lejeren (som der i øvrigt findes en del skabeloner til online).

Hvad skal jeg som udlejer tænke på – i praksis!

I praksis skal du være meget opmærksom på, hvem det er du får ind som udlejer. Hvis du tillader kæledyr, risikerer du at gulve og vægge bliver ødelagt eller bare slidt på meget kort tid. Tilbyder du som udlejer af bolig at lejeren må ryge i bygningen, kommer alt formodentlig til at lugte af røg.

Dette er overvejelser du skal tage, samtidigt med at du vurderer din månedlige leje, størrelsen på acconto (varme, elektricitet med videre) og depositummets størrelse, som i høj grad bestemmer, hvor sikker du kan føle dig, når du udlejer din bolig. Alt i alt er der mange faktorer at kigge på og jeg anbefaler derfor i høj grad, at du tager dig tid til tingene.
Har du underskrevet en lejekontrakt med en lejer af din bolig, er der ingen vej tilbage og reglerne er, som i sammen har bestemt dem til at være.